Шпилките – полезна информация за крепежни елементи със специфично предназначение

крепежи - шпилки

Човек винаги има какво да научи от нашите публикации. Все повече са хората, които са любознателни и искат да са в мас с всичко онова, което касае тяхното ежедневие и дори обкръжение. Със сигурност сте наясно с някои видове крепежни елементи и тяхната роля. но има и такива, за които със сигурност ще чуете за пръв път. Ако ви попитаме какво са шпилки дали имате представа за какъв вид крепежен елемент става въпрос? Вероятния отговор, който ще дадете е отрицателен. Точно поради слабата познаваемост на този вид крепежен елемент днес ще ви дадем малко насоки спрямо неговото видово разнообразие и приложимост.

Характеристика и определение

Под термина шпилки се крие вид крепежен елемент, който наподобява дълъг болт. Това, което всъщност отличава шпилките от болтовете е липсата на глава. Следващата фрапираща разлика между шпилките и болтовете е това, че те са напълно резбовани, а както вероятно знаете при болтовете има и гладка част.

Приложимостта на шпилките можем да кажем, че е в доста широки граници и възможности. В зависимост  от материала, от който са изработени както и строително-ремонтните услуги, при които се използват е ясно, че видовото им многообразие също ще бъде в завидни граници. В следващите редове ще ви представим едни от най-използваните видове шпилки, които намират приложение в различните сектори на индустрията.

Видове шпилки

Не са малко видовете шпилки, които са познати на пазара. Но има такива, които са ефективно прилагани и използвани в сектори, свързани със строително – ремонтните дейности. Ето ги и тях:

крепежи
  • Шпилки, използвани за тръби под налягане

Предимствата на тези крепежи е в това, че са устойчиви на високо налягане и температури. Изработени са от високотехнологични сплави с основно съдържание неръждаема или обикновена стомана. Те могат да бъдат  изцяло резбовани, а в диаметър размерите им варират в 6 разнообразни големини;

  • Шпилки с различна дължина на резбите

Това са варианти, които се отличават с високо ниво на якост. Тук има два типа резба като едната  е предназначена за завиване в съответния отвор, а другата е предназначена за гайка;

  • С двойна резба

Подобни са на тези с различните резби, но тук е възможен вариант за завиване в два различни отвора. Тези шпилки имат нерезбована част в средата на крепежния елемент;

Видовото разнообразие на шпилките се базира на тяхната приложимост в различните сфери на строително-ремонтния сектор. Ако търсите висококачествени и надеждни решения то можете да ги потърсите в продуктовата гама на КАМ 04. Заложете на сигурни, надеждни и утвърдени като стандарт крепежи, защото има знамение как ще бъдат съединени каквито и да било строителни или машинни елементи.

Related posts