Котела на твърдо гориво – какви са възможностите за отопление, които предлага

котел

Отново ще си говорим за отоплението, тъй като независимо от факта, че времето се затопля и все по-рядко ще прибягваме до уредите, които успяват да затоплят температурата в помещенията то няма как да не погледнем по-перспективно и да се насочим към някоя от изгодните и достъпни тенденции, които се налагат на пазара. А пред онези от вас, на които им предстои да променят начина на отопляване идва момента за анализ на предложенията, с които наистина могат да бъдат взети под внимание някои детайли. И ако ви предстои да помислите за това как да топлите по-голяма площ то се оказва, че имате не малко варианти за това. Въпреки, че напоследък използването на твърдо гориво се приема като не толкова екологичен метод то пазара показва една друга перспектива. Аргументите за избор на достъпни котли на дърва и въглища цени не са подложени на никакво съмнение, защото доказателството, което получаваме днес като потребители е в това, че иновациите успяват да подобрят уредите и да ги направят много по-високоефективни и надеждни. Предстои да ви срещнем с някои от техническите особености, които са характерни за котлите на дърва и въглища.

Не само цената е водеща

Котлите на дърва и въглища са от онези видове уреди, които се използват като средство за затопляне на водата, която циркулира по радиаторите. Това по някакъв начин създава възможност за икономично отопление, тъй като наистина с определено количество гориво се постига отопляване на по-голяма площ. Предвид това, че въглищата и дървата не са от най-екологичните горива и те са в основата на това да има повишаване на фините прахови частици все повече домакинства пренебрегват вариантите, които се предлагат на пазара. Но производителите на такива уреди идва да покажат, че са ориентирани към екологията и опазването на околната среда с внедряване на новаторски и одобрени от Европейския съюз технологии. Котлите на дърва и въглища отговарят на така наречения еко дизайн. На разбираем език това означава, че при своята работа котлите намаляват вредните емисии с минимум 20 %, а освен това са и максимално по-икономични спрямо останалите алтернативни уреди, които също използват дърва и въглища като гориво.

котел на дърва

Да, цената им е ниска предвид използваното гориво. Но имайки предвид, че все още има региони в страната, които разчитат на такъв енергиен ресурс е важно да се акцентира на такива уреди, с които са оптимално по-ефективни и екологични.

Именно затова днес представяме някои от решенията, които ни предлагат от balkanenergy.bg за котли на дърва и въглища, които са невероятно изгодни като цени и икономични като източници, захранващи системата за парно отопление. А водещи производители, които са сертифицирани по наредбата на ЕС за еко дизайн представят решения, които са супер атрактивни като цени:

  • BURNiT

Няма никакво съмнение в това защо българската компания успява да се наложи на европейския пазар. Стоманените котли са изработени по високите стандарти, които осигуряват на клиентите сигурност, качество и ефективност. Удобството при този вид котли идва и от това, че са с опционално монтиране на пелетна горелка, което ги прави още по-ефективни и качествени. Котлите могат да бъдат с различни мощности, което предоставя възможност за отопляване на имоти с различна квадратура;

  • ATMOS

Чешкия производител несъмнено печели голям процент от клиентите, които търсят котли на дърва и въглища. Причините са в това, че качеството на тези котли е доказано в Европа. Въпреки, че тук цената е малко по-висока то няма никакво съмнение, че онези, които търсят производителност, безопасност, дълголетие и уреди от най-висок клас то ATMOS е правилния избор;

  • МАТ

Още един представител на българската отоплителна гилдия. Струва си да инвестирате в котел на дърва и въглища, тъй като марката предоставя разнообразни решения като мощност и също има възможност за монтаж на горелка на пелети.

Balkanenergy е избора на онези потребители, които са наясно с това, което търсят.

Related posts