Да изберем ли модерно луминесцентно осветление

луминесцентна лампа

За да изберем подходящо осветление трябва добре да познаваме различните варианти. Технологиите се менят и надграждат с времето и така ни дават шанс да използваме нови и по-модерни осветителни тела. Съвременните луминесцентни лампи са подобрени и работят с живачна пара. Те изразходват много по-малко енергия, за да постигнат същата якост на светлината. Не е за подценяване и това, че имат доста дълъг живот. Ако се интересувате от този вид технология ви препоръчваме да разгледате предложенията в сайта на магазин Atg.bg. Луминесцентните лампи се различават от тези с нажежаема жичка, защото не могат да работят самостоятелно. Нуждаят се от баласт, тъй като той регулира потока на енергията. Въпреки, че цената им е по-висока в дългосрочен план покупката си заслужава.

Какво е важно да знаем за работата на луминесцентните лампи

Те се състоят от благороден газ – неон или аргон с определено налягане. Има и малко количество живак, което се изпарява при първото включване и се превръща в живачни пари. Това дава възможност на ултравиолетовите лъчи да излъчват интензивно. Лъчите се превръщат във видима светлина, благодарение на луминифора с който са покрити стените на тръбата от вътрешната страна. Луминесцентните лампи са изключително интересна технология:

лампа
  • Има два вида със студени и горещи електроди – студените са с много по-високо напрежение, докато горещите се нагряват предварително до 1000 градуса по Целзий. Работят с помощта на стартер или термично реле;
  • Съставени са от стъклен балон пълен с разреден газ – от вътрешната си страна са покрити с луминифор;
  • Стартер затваря електрическата верига – луминесцентната лампа се запалва само при достигане на определено напрежение;
  • Луминифора има за задача да създаде видима светлина от получената ултравиолетова.

Ако разгледате различните модели в каталога на Atg.bg ще ви направи впечатление, че са наистина разнообразни и най-вече на доказани производители, което е гаранция за качество.

Да изберем ли луминесцентни лампи

Те се отличават със своята висока енергийна ефективност, дълъг живот и добро цветопредаване. Със сигурност подобна технология ще ви свърши много по-голяма работа за зоните от дома, които се нуждаят от по-силна и ярка светлина – мазе, гараж, кухненски плот, баня, работилница и други. Могат да бъдат използвани и за осветяване на огледала.

Незаменими са когато трябва да се осветят търговски зали, големи площи, офиси, промишлени складове и други. Не правете компромис с доброто и качествено осветление което ще използвате дълго време и ще осигурите на другите и себе си нужния комфорт. Винаги пазарувайте от наложен търговец, който ви гарантира качеството на продуктите си и най-вече представя най-добрите производители на луминесцентни лампи в бранша.

Related posts