Информация относно ползите от лечението с кислород

кислород

Все повече пациенти се обръщат към кислородните терапии като средство за повишаване на имунните сили и постигане на бързи резултати при лечение на редица заболявания. Този терапевтичен метод е широко разпространен в САЩ и страни от Западна Европа, а у нас напоследък набира огромна популярност предвид безопасността и възможността да се прилага на по-малки пациенти. Самото лечение се провежда в специални барокамери, в които на тялото се подава 100 % чист кислород под налягане. Едни от най-модерните центрове лечение с кислород в барокамера в Стара Загора посрещат пациенти от цялата страна. Какво представлява терапията и какво е добре да знаете преди да се подложите на процедурите ще разкрием в днешната публикация.

Съществени ефекти от терапията

Комбинацията от високо налягане както и подаване на концентрирано количество кислород е сред водещите приоритети на лечението в барокамера. Водещите ефекти, които се отчитат от този тип терапии се дължат на:

  • Намаляване на възпаленията  организма;
  • Значително подобряване на физическото състояние след продължително боледуване;
  • Подобряване имунозащитните сили на организма;
  • Ускоряване на времето за зарастване на рани, счупвания и изгаряния;
  • Подобрява способността на организма да отделя токсични вещества, които са попаднали в тялото.

Това са съществени ползи, които не са за пренебрегване и именно поради интересът към лечението в барокамерата в Стара Загора е толкова голям. Още след първите процедури пациентите установяват подобряване на тонуса и цялостното си здравословно състояние.

За всеки ли е подходящо лечението с кислород

лечение с кислород

Като всеки друг вид терапии е необходимо да имате предвид, че такъв тип лечение се назначава само от специалист. Въпреки, че освен оздравителните ефекти от терапиите кислорода оказва и подмладяващо действие върху организма то няма как да си само назначите определен брой процедури.

Специфичното в случая е това, че се налага да се направят коректни медицински прегледи и на база състоянието на пациента да се назначат определен брой процедури със съответната продължителност. Така, че въпреки универсалността на способа в съвременната медицина имайте предвид, че са известни и някои изключения, при които се оказва, че лечението с кислород не е препоръчително. Това са:

  • При злокачествени заболявания;
  • Предразположност от кървене от носа и ушите;
  • Бременност и други.

Затова е задължително да се направи преглед на пациента и лекаря да се запознае с епикризите на заболяването. Само след обстоен анализ на ситуацията се назначава съответния курс, при който да се стимулират възстановителните процеси за подобряване на здравето на пациентите. За повече информация и консултация със специалист можете да се свържете с ХБО Център Стара Загора.

Related posts