Какви видове тенджери и домакински пособия е хубаво да притежаваме?

комплект съдове

Много домакини обичат да прекарват време в кухнята и да приготвят различни специалитети. Това занимание е приятно и отпускащо, особено ако сме си създали комфортна обстановка и разполагаме с необходимите пособия и принадлежности. В една кухненска зона непременно трябва да има подходящи по размер и функция тенджери, тигани, тави, бъркалки и много други артикули, които ще направят готвенето приятно занимание. Няма защо да се тревожите, ако трябва да попълните колекцията си с нови елементи, защото ще ги намерите бързо и на добра цена в интернет магазин Memo.bg.

Кои модели тенджери са задължителни за съвременната кухня?

Когато купувате нещо подобно е добре моделът да е съвместим с всички видове котлони. Така дори да смените печката си, отново ще може да ползвате артикулите, които сте купили. Друг важен компонент който върви с тенджерата е капакът. Той трябва да бъде удобен, термоустойчив и с малък отвор за парата. Стъклените са много харесвани в момента, защото дават възможност да следите, как се приготвя храната и дали има нужда от доливане на допълнителна вода. Често тенджерите се предлагат без капаци и те трябва да се поръчат отделно. Когато избирате нови модели се съобразете със следните неща:

  • подходящ диаметър – дъното на тенджерата трябва да бъде колкото е голям котлонът, върху който ще я използвате. Ако моделът е по-голям готвенето ще става по-бавно и е възможно да губите излишна електроенергия;
  • капацитет и вместимост – за да изберете подходящ модел е хубаво да се съобразите с това, за колко души ще готвите. Критерият е по-скоро относителен, но бихме ви посъветвали за повече от двама души да вземете модел между 5 и 7литра;
  • теглото ѝ – професионалните готвачи съветват да търсите по тежък и стабилен модел, защото се смята за по-устойчив. Леките артикули имат тънки стени и е възможно да се деформират лесно или ястията да загорят;
  • материал на изработка – в каталога на магазин Memo.bg ще намерите най-различни модели, изработени от разнообразни материали. Едни от най-качествените и предпочитани тенджери са алуминиевите. Този материал се наложи пред останалите, тъй като се предлага с многослойно дъно и е с не залепващо покритие за разлика от стоманата. Някои хора обаче избират керамиката като най-здравословна. Тенджерите изработени от нея се отличават с красива и интересна визия.

Този елемент е важна част от всяка  кухня, затова е добре да изберете повече от един брой в различни размери, за да си гарантирате пълно удобство.

Какви готварски принадлежности трябва да притежаваме?

За да оборудвате правилно една кухня е най-добре да съставите конкретен списък. Както вече споменахме няма как да пропуснем тенджерите, които са основен атрибут. Моделите под налягане също трябва да бъдат разгледани. Любителите на здравословната кухня ще харесат тенджерите за готвене на пара. Към тях прибавете задължително подходящи по размер и функции тигани.

Ако обичате местните специалитети може да вземете грил тиган, а за палачинки има много подходящи тънки модели. Все по-често са поръчвани и уок тиганите, тъй като в тях се приготвят много разнообразни източни специалитети. Не забравяйте комплект ножове, кухненски помощници, бъркалки и разбира се прибори за хранене.

Любителите на печивата трябва да инвестират в качествени тави с различен диаметър. Разбира се трябва да го съобразите с размера на фурната. Важно е да се снабдите с удобна и практична дъска за рязане. Това са малка част от помощниците, които ще ви съдействат, докато приготвяте любимите кулинарни специалитети.

Защо да поръчаме всичко онлайн?

Както ще се уверите и сами, това са много продукти, които лесно могат да бъдат купени от едно място. Представете си, че за всичко трябва да обикаляте магазините и да губите ценно време. Онлайн имате шанс бързо да разгледате най-разнообразни артикули и да се запознаете с техните характеристики, размери и цени. Редовно ще срещнете намаления, а в каталога ви очакват най-новите и актуални качествено изпълнени продукти. Доставката ще бъде извършена от магазина в кратък срок и ще може с удоволствие да ползвате новите си покупки.

Related posts