Как да подсилите имунитета ефективно?

витамини за силен имунитет

Настинка, грип, простуда – все обичайни заболявания, които са характерни за есенно – зимния сезон. Превенцията срещу вирусите и бактериите е особено важно и тук идва ролята на използването за имунна система витамини. За да функционира нашето тяло адекватно и да създаде щит срещу болестите е необходима грижа и внимание. Така, че ще започнем със  съвети за здравословно хранене, активна физическа дейност както и използването на витамини, които могат значително до подобрят нашия имунитет. Запознайте се с днешната ни тема за можете да приложите едни от най-ценните и работещи методи за подсилване на имунитета.

Добра храна и спорт

И децата в детските градини са наясно, че за да се грижат за своето здраве трябва да спазват определени правила. Те се отнасят до:

 • Използване на хранителни продукти, които са богати на витамини и минерали;
 • Избягване на бялата захар;
 • Прием на топли билкови напитки с мед и лимон;
 • Ежедневно движение, което помага на тялото да подобрява кръвообращението;
 • Излети на чист въздух сред природата – паркове, на морския бряг, в планината;
 • Ходене пеш и намаляване използването на автомобила или градския транспорт;
 • Каране на велосипед и други.

Ето, че има начини по естествен път да стимулираме имунитета с помощта на балансирано здравословно хранене както и активна физическа дейност. Определено всичко това оказва съществено отношение към подобряване на имунозащитните сили и справянето с патогените, които непрекъснато ни атакуват.

Разбира се, че когато човек полага оптимални усилия да живее здравословно то тялото му е отплаща подобаващо. Но не винаги предвид интензивния начин на живот можем да разчитаме на ефективна защита. Затова е напълно естествено да добавим към дневното си меню минерали и витамини под формата на хранителна добавка. Със сигурност това би спомогнало за подсилването на защитните функции на организма и бързото справяне с вирусите и бактериите, които са характерни за зимните месеци.

Какво представлява имунитета?

витамини

Имунитета е от съществено значение за човешкия организъм. На практика става въпрос за устойчивостта ни на различни физични, биологични и всякакви други патогени, които обитават околната среда. Със сигурност това, което е необходимо да имаме предвид е, че тази решаваща функция работи при спазване на определени норми и правила, а именно балансирано здравословно хранене, движение и активност на тялото както и използване на витамини и минерали с храната и под формата на добавка.

Ако напълно здрав човек, който избира с какво да се храни и обича да спортува би могъл да се справи ефективно с респираторните заболявания и имунната му система се справя изключително ефективно със заобикалящите го патогени то не така стоят нещата при лица, които:

 • Водят заседнал начин на живот;
 • Хранят се с полуфабрикати;
 • Злоупотребяват с алкохола;
 • Пушат;
 • Не спят достатъчно дълго време и т.нат.

В тези случаи е важно да се подходи по-отговорно към здравето и да се приложат по-ефективни мерки, които да подобрят физическата устойчивост и да стабилизират имунитета на тялото. Хранителните добавки, които  се предлагат в аптечната мрежа включват комплекс от формула с витамини и минерали, които са с изключителен потенциал по отношение на стимулиране естествената защита на организма.

Насоки за избор на витамини

Сигурно ви се струва твърде объркващо това, че пазара наистина е наситен с всякакви хранителни добавки. Няма съмнение, че всеки вид витамини и минерали си имат своята роля и предназначение за създаването на отлични условия за осигуряването на щит срещу болестите.

За да инвестирате в правилната хранителна добавка е най-добре да си направите кръвни изследвания, които ще покажат нивата на имунозащитните компоненти в организма. Така ще знаете дали да приложите витамин Ц, Д, А или Б комплекс. Необходимо е отговорно отношение, което да спомогне за намаляването на риска от заболявания.

Related posts