Същност и високоефективност при използване на котел на твърдо гориво през отоплителния сезон

котел

Със сигурност това, което е решаващо за осигуряването на отлични условия в дома през зимата е да се осигури отоплителен уред, който безспорно се характеризира с високата си ефективност и икономичност по отношение на разхода на използваното гориво. Предложенията, които могат да бъдат гарантирано перспективни в това отношение са много, но особено внимание днес ще обърнем на високоефективни котли на твърдо гориво, които наред с водещите си приоритети и предимства се оказват с най-символичната инвестиция. Самото съоръжение е непретенциозно и може да се интегрира в различни пространства, където биха могли да се свържат лесно с димоотводната система.

Какви ги нарежда сред високоефективните уреди?

Използването на термина, отразяват ефективността от прилагането на даден вид отоплителен уред не е просто модерен начин на изразяване. Оказва се, че това е приоритет за да се установи коефициента на полезно действие от това, че сте приложили дадено съоръжение с оглед на това да се осигурят наистина ефективни и сигурни удобства, които да задоволят нуждите ви от уют и топлина през студените месеци.

Котлите на твърдо гориво безспорно са се доказали като високоефективни решения, а причините за това се конкретизират с оглед на създаване на максимално благоприятна и комфортна среда при нисък разход на гориво. Високоефективни са, защото:

 • Характеризират се с осигуряване на оптимална топлинна мощ, която да захрани системата от радиатори за отопляне на всяко едно помещение, в което са инсталирани;
 • Предоставят опционално подгряване на топла вода;
 • Изгарянето на горивото се контролира посредством автоматизация на уреда;
 • Подобрява се ефективността на отоплителния процес, тъй като съвременните котли са сертифицирани по отношение на стандарта Екодизайн, намаляващ с до 20 % разходите за отопляване;
 • Много по-високо екологични са котлите на дърва, тъй като модернизираните съоръжения усвояват вредните газове като ги трансформират в топлинна енергия.

Изложените факти са решаващо за потребителите, които държат да инвестират не просто в гама решения за осигуряване на приемлив и многофункционално оборудван с отоплителен уред дом. Причините да се възползвате от котлите на твърдо гориво са обясними, тъй като наистина си струва да се приложат високи стандарти, допринасящи за комфорта на семейството ви през студените месеци.

Как се избира котел на твърдо гориво?

котел на дърва

Не е правилно да ги разглеждате като примитивни съоръжения. Не е логично да се сравняват и с печките с водна риза. Реално продуктите от каталога с котли на твърдо гориво се огромен потенциал по отношение на производителност и осигуряване на наистина добра алтернатива за отоплителния сезон. Част от предимствата изложихме, но за да сте напълно сигурни, че ще инвестирате в едни от най-добрите и практични възможности за контрол върху зимните разходи определено си струва да се ръководите от:

 • Максималната мощност на уреда, който с лекота да осигури температурата, която е приятна за квадратурата на имота ви;
 • Методи за контролиране на температурата – ръчно или дистанционно;
 • Гаранция за перспективна експлоатация;
 • Марка, модел и производител на съоръжението;
 • Първоначална инвестиция и т.нат.

Разбира се, че когато сте изправени пред взимане на решение разполагате с различни възможности. Необходимо е да се фокусирате върху онази, която напълно да задоволи потребностите ви и да създаде повече уют и комфорт през студения сезон.

Водещи производители

Колкото по-познат е производителя на дадено съоръжение за отопление то толкова по-сигурни и спокойни можете да бъдете, че сте заложили на наистина добри и висококачествени идеи и предложения. У нас сред доказалите се се нареждат:

 • Котли MAT;
 • Котли на твърдо гориво BURNiT;
 • Уреди на твърдо гориво Termomont и други.

Когато държите на безкомпромисното качество и изисквате наистина добри и гарантирани решения то тук е сега можете да се възползвате от наистина добрите оферти, с които ще постигнете оптимален уют и комфорт във всяко помещение на своя дом.

Related posts