Как пробиотиците действат върху здравето ни?

пробиотик

Пробиотиците имат съществена роля за нашето здраве. Освен, че се грижат за храносмилането то тяхната основна роля е да оптимизират работата на имунната функция за справяне с попадащите в тялото вредни патогени. В аптечната мрежа ще откриете широк спектър от възможности, тъй като не са малко както родните така и вносни продукти, от които можете да избирате. Въпросът е в това да можете да се възползвате от онези хранителни добавки, които се отличават с ефективност, сигурност, отлични условия за работа на стомашната флора. Профлакт Форте е продукт на немската компания Стада, която предлага богат набор от продукти, които се отличават с баланса на пробиотични щамове, които имат за цел да стимулират и поддържат оптимално количество на полезните бактерии в организма.

Съдържание и ползи за здравето

Профилакт Форте е пробиотична хранителна добавка, която съдържа Хранителна добавка, съдържаща L.  helveticus, L. rhamnosus, B. longum and S. Boulardii. Оптималното количество на дрожди Saccharomyces boulardii (S. boulardii) и пробиотични бактерии играе ключова роля за поддържане на чревния баланс. Клиенти предпочитат именно продукта, кой е под формата на капсули, тъй като е лесен за прием независимо от това къде се намирате.

Поддържането на чревната микрофлора е особен приоритет за тялото. В дебелите и тънките черва живеят милиарди полезни бактерии, които подпомагат:

  • Храносмилателната функция;
  • Елиминирането на патогени;
  • Поддържане на имунитета;
  • Овладява състояние при диарии, повръщане, стомашни разстройства;
  • Свежда до минимум риска от ортикарии и кожни алергии.

Накратко в широк спектър пробиотичните хранителни добавки като Профилакт форте капсули въздействат върху здравето ви. Именно поради това е добре винаги да имате под ръка за да си осигурите оптимален баланс.

Ежедневния прием на пробиотични хранителни добавки е решение, което ще ви позволи да си гарантирате хармония в стомашно-чревния тракт. Със сигурност ползите от хранителните добавки не са малко предвид това, че не винаги чрез храната можем да си осигурим пълен набор от полезни и нужни за доброто ни здраве полезни микроорганизми.

Как действа и кога да се използва?

профилакт форте

Профилакт форте е хранителна добавка, която се използва като средство за поддържане на оптимален дневен баланс при възрастни и деца над 3 годишна възраст. Обърнете внимание на съставките, тъй като при непоносимост към някоя от тях не се препоръчва използването на продукта. Всеки недомислен експеримент може да навреди на състоянието ви и да отключи други симптоми. Именно поради това ви съветваме да се доверите на препоръките и съветите на лекаря ви по отношение на вида пробиотична хранителна добавка както и дозировката, която е желателно да приемате.

Основното, което следва да имате предвид за Профилакт Форте е, че не бива да приемате продукта едновременно с:

  • Противогъбични препарати;
  • Saccharomyces cerevisae var. Boulardii;
  • Наркотични вещества;
  • Алкохол и други.

Спазвайте препоръките на лекаря си за да можете да подсигурите оптимален баланс в стомашния тракт. Особен приоритет разбира се и спазването на дозировката, която по описанието на листовката е 1 таблетка дневно. При силно изразени симптоми не приемайте повече количество от пробиотичната хранителна добавка, тъй като това може да доведе до обратен ефект и влошаване на здравето.

Препоръки

Всеки пациент е наясно, че преди да приеме каквото и да било лекарство или хранителна добавка следна да вземе предвид описанието в листовката. С малко количество вода лесно можете да приемете капсулата. При деца бихте могли да разтворите съдържанието в малко количество вода или студена храна.

Не заменяйте с приема на пробиотична добавка хранене, защото тя не е заместител на разнообразни хранителни вещества. Съхранявайте на място, недостъпно за деца и при температура под 25 градуса. Освен това в случай на изтекъл срок на годност не използвайте продукта, а го изхвърлете на указаните за целта места.

Related posts