За красива усмивка – съвети за поддържане на добра устна хигиена

Красивата усмивка е нашата визитна картичка. А каква ще е тя зависи изключително много от устата ни хигиена. Хигиената обаче е свързана с правилната профилактика и навременна намеса на стоматолог, когато имате нужда. Не случайно се препоръчва още в ранна детска възраст децата да се запознаят със зъболекарския кабинет.  Това е много важно и от нас като родители зависи как децата ни ще бъдат възпитавани да се грижат за това никога да не се притесняват да се усмихват. Зъбите са тези, които подготвят храната ни за това тя да бъде пълноценно усвоена от организма ни. Затова особено приоритетна трябва да е грижата ни за тях, тъй като ще ги използваме през целият си живот.dental_sealants

Д-р Камен Георгиев кани Вас и децата ви в кабинета си. Тук ще срещнете професионализъм и обслужване на високо ниво. Стоматологичното лечение е важно да премине още в начален стадии за да не се получат усложнения. Грижата за зъбите трябва да е ежедневна. За да поддържате устната си хигиена на ниво следва периодично да посещавате стоматолог. Не винаги успявате да почистите остатъците от храна по зъбите си. Това е предпоставка за образуване на налепи и зъбен камък. Получава се неприятно усещане на абразивност по зъбите и лош дъх. Д-р Камен Георгиев като част от услугите предлагани в стоматологичния кабинет извършва почистване на зъбен камък. Желателно е процедурата да се извършва през период от около 6-8 месеца. Така ще избегнете основни заболявания на зъбите като кървящи венци и образуване на кариеси поради високата киселинност, която се образува в устната кухина.

За поддържане на оптимално добра устна хигиена е нужна добра самодисциплина и посещение за консултация или преглед с квалифициран стоматолог. Средствата за лечение са в зависимост от проблема, който имате. В Д-р Камен Георгиев ще получите адекватно и правилно лечение.

Много неприятна е зъбната плака, която се образува като слой върху самата повърхност на зъбите. Това са всъщност микроорганизми, които са причинители на образуването на зъбния камък. Когато не се отстрани изцяло плаката се втвърдява и така вече има наличие на зъбен камък. Отстраняването на плаката се извършва механично с четка и паста. Но почистването на твърдите наслагвания по зъбите следва да бъдат отстранени от специалист със съответната професионална техника.

Д-р Камен Георгиев съветват родителите да възпитават навици у децата си за използването на четка и паста за да поддържат добра устна хигиена.  Почистването на остатъците от храна два пъти дневно е задължително както за децата така и за възрастните. Специализираните магазини и аптеки предлагат четки за зъби за деца, които са съобразени с големината на устната им кухина. Дори стоматолози съветват да използвате такива четки, които имат по-малки почистващи глави. Така имате възможност да почиствате и по-трудно достъпни места.   Заболяване на зъбите може да е причинител на други заболявания като например такива засягащи нервната система, очни заболявания и други, така че навреме вземете мерки и посетете Д-р Камен Георгиев.

Източник : Д-р Камен Георгиев
Адрес: ул. „Абоба“ 14, 8000 Бургас
Телефон: 088 796 9123
Работно време: 08:00 – 18:30

Related posts