Защо не се препоръчва антицелулитен ръчен масаж в домашни условия?

Неприятната портокалова кожа,която се появява по бедрата и дупето е проблем, с който много жени се сблъскват. В търговската мрежа се продават различни продукти, които ни уверяват, че след като използвате дори една опаковка ще изглеждате перфектно. Дамите, с целулит обаче са на друго мнение. Само с употребата на така наречените вълшебни кремчета едва ли ще постигнете кой знае какъв ефект.  Такава козметика можете дори да си направите у дома и можете да бъдете сигурни, че ще има същият ефект.  Появата на портокаловата кожа при дамите може да е предизвикана от застояване, както и от други здравословни проблеми, които са свързани със задържане на вода. Най-уязвими са зоните при бедрата, седалищните части, корема и паласките. За да има наистина траен ефект и видим е добре да посещавате специалист.  През интервали се правят процедури, които с помощта на антицелулитен ръчен масаж се подобрява кръвообращението и натрупаните мастни депа се разбиват. Освен използване на правилната техника се употребяват и загряващи масла, които имат за цел да катализират още по-бързо процеса.anti-cellulite-massage

Добрият масаж се прави от масажист, който има представа как да го направи за да има ефект самата процедура. Не очаквайте чудеса да направите в домашни условия. Вероятността  единствено да овлажните кожата си е единственото което може би ще постигнете. Дори рехабилитатори са на мнение, че един неправилен антицелулитен ръчен масаж може да има и обратен ефект.

Ефективност се постига със специални движения, които имат за цел да разбият натрупаните депа. Има и минимално време за определени зони, което е необходимо за да се извършва антицелулитен ръчен масаж. Важна е също така и самата посока на движение. Това е козметична процедура, която премахва неприятния слой подкожни мазнини. Антицелулитен ръчен масаж не бива да причинява болка, защото има голяма вероятност да бъдат спукани кръвоносни съдове при неправилно направен и силов такъв. Другата неприятност е и синините които можете да си причините, ако все пак решите сами да правите такъв у дома.  Травмите, причинени от неправилен антицелулитен ръчен масаж за кожата могат да са доста трайни и нелицеприятни.

Затова се доверете на козметик или рехабилитатор който да направи щадящ и правилен антицелулитен ръчен масаж. Дори след четвъртата процедура ще видите изумителен ефект върху проблемните зони. Подобряването на кръвообращението разнася мазнините и спомага за тяхното ефективно изгаряне. В летните месеци особено се замисляме за това как ще изглеждаме на плажа, затова не отлагайте посещението в специализиран салон. Осигурете си самочувствие и дълготраен ефект. В зависимост от телосложението и теглото Ви специалиста ще прецени колко процедури са необходими за постигане на ефективен резултат.

Related posts