Фън шуй в интериорния дизайн – мобилизирайте енергиите в дома си

Фън шуй в интериорния дизайн – мобилизирайте енергиите в дома си

Някои си въобразяват, че могат да внесат фън шуй в интериора на дома за 5 минути. Четат разнообразни фън шуй съвети, консултират се за подходящите начини за подреждане на жилище, учат разнообразни фън шуй символи.

А доста статии за обзавеждане по фън шуй оставят впечатлението, че просто ще закупите някоя вазичка, картина или скулптурка, ще я поставите на видно място в дома и вече ще имате интериор по фън шуй.obzavejdane-za-hola-spored-fan-shui-1

Това е леко подвеждащо.

Фън шуй интериор не може да се постигне за 5 минути. Ако просто заради една скулптурка или вазичка се чувствате по-одухотворено, знайте, че това е по-скоро плацебо ефект.

Философията на фън шуй се изразява в намиране на подходящ начин за канализиране на енергията Чи, чрез интериора на конкретното помещение. Именно това канализиране на Чи енергията постига качественото изпълненият фън шуй интериорен дизайн.

Затова, ако искате не просто плацебо ефект, погрижете се да намерите интериорен дизайнер, който да огледа всяко помещение и наистина да интегрира фън шуй в цялостната визия на дома.

Ако ви се занимава, може и Вие да се образовате по темата. Само помнете, че фън шуй промяната на дома е цялостна, хармонична и следваща конкретна концепция в интериорния дизайн и в организирането на пространството. И обикновено не се случва за 5 минути.

След като изяснихме базовия подход, представяме няколко конкретни насоки за подреждане на жилището по фън шуй.

 

Осигурете простор в антрето на жилището

Според фън шуй философията антрето на жилището Ви е естествен вход за позитивната енергия на света. Тъкмо оттам трябва да започне привличането, улавянето и канализирането на енергията Чи. Изцеряващата енергия Чи свързва и се излъчва от всички аспекти на движението на всички обекти във вселената. И всяко задръстено пространство е преграда пред разпръскването й.

Затова винаги се старайте да поддържате антрето на жилището си в спретнат и подреден вид. Осигурявайте непрекъснат простор на входа на дома си, за да „поканите любезно“ енергията Чи.

 

Постигнете баланс в интериора на дома

Когато подреждате апартамента или къщата си, не бива да мислите просто къде да приберете ненужните вещи. Трябва така да аранжирате пространството във всяко помещение, че да постигнете баланс и хармония във визията.

Балансът и хармонията са ключовите съставки от всяко успешно обзавеждане по фън шуй. Как да ги осигурите?

Първо избягвайте претрупаността в интериора. Прекаленото много детайли във визията, аксесоари в обзавеждането, украшения, мебели в помещенията блокират потока на изцеляващата Чи енергия. Трябва да оставите до ¼ от всички детайли в интериора. Останалите скрийте, приберете в мазето, подарете на близки или просто изхвърлете.

Второ  отървете се от мебели и аксесоари, които не харесвате, но с които сте свикнали. Случва се да купим нещо по инерция, заради съвет на близък или тласкани от модата. Ако има подобни вещи в дома Ви, които не са съвсем по Вашия вкус, отървете се от тях.

Трето подредете големите мебели по краищата на помещението, за да поставите свежи енергийни акценти в интериора и да освободите пространство за енергията Чи.

 

Фън шуй за спалнята

След като освободите пространство в трапезарията, е време да внесете фън шуй в спалнята. Ключовата дума тук е интимност. Постига се най-вече с меки, галещи окото тонове, семпла, елегантна атмосфера, дантелени детайли в декорацията, възможност за регулиране и приглушаване на светлината.

Типичен елемент от интериора на спалня по фън шуй са цветята. Цветята в спалнята трябва да са разположени близо до центъра на пространството, за да събират и разпространяват Чи енергията оптимално.

 

Фън шуй за кухня

Важно е кухнята да е винаги добре почистена и подредена. Мебелите трябва да са максимално удобни, а столовете – четно число, което е символизира благополучие.

Организирайте интериора на жилището по фън шуй и управлявайте енергиите в дома си.

 

Related posts