Корк за изолация – предимства и характеристики

Уникален, природен и естетичен е корка като материал. Не само обаче тези му качества са причина той да се използва навсякъде около нас. Предимствата му пред много синтетични строителни материали за изолация са много и в тази статия ще акцентираме на някои от тях. Изолиране с корк – това е най-застъпената и разпространена роля на тези покрития. От години човека е открил, че структурата на корковата кора е толкова уникална, че не позволява на студ или горещина да влияе на затвореното помещение. Любопитен факт е, например че в структурата си корковата кора представлява геовъздушна смес. Това на практика позволява да се получи така наречения балон, който не се влияе от температурата навън. Имайте предвид, че именно корковата изолация поставена в дома ни може драстично да намали сметките ни ток. На фона на скъпотията и високите цени това си е направо инвестиция. Така изолирайте  с корк и сами ще усетите по разходите за електроенергия как сте успели да се справите с един от проблемите на много хора през зимата.images

Не само в студеното време изолирането с корк е подходящо. По същият начин се справяме и с горещините през лятото. Тези свойства на природния продукт го правят изключително практичен. С прекрасният си естествен дизайн корка няма нужда да бъде боядисван и допълнително третиран. Вече обработените коркови плочи или тапети са едно завършено декориране на стените. Всъщност освен за стени предложението на Кипро Бургас е за изолиране с корк и за под. Грешно някои клиенти считат че това не е подходящото място за този материал, поради факта ,че той е доста по-мек от обикновения паркет. Напротив! Поставен на пода корка е играе ролята на килим, който не само, че е не позволява тялото Ви да е на студено, но и е изключително приятен на допир. Неговата еластичност го прави толкова здрав, защото не се изтърква както другите подови настилки, а елегантно поема тежестта на преминаващото по него тяло и след това възвръща първоначалното си положение.

В заключение ще обобщим, че корка има уникалната способност да изолира не само от студ и жега, но и да поглъща шума. Той е елегантен, стилен и природен продукт, който се адаптира съвсем успешно към всеки интериор. Неговият външен вид носи спокойствие и топлина, като така се грижи за домашния ни уют. Нямо по естетичен и екологично чист материал, който да се отличава със здравина и устойчивост на натоварване.  Ако още не сме ви убедили в предимствата на изолирането с корк, можете да посетите нашият сайт, в който ще откриете подробно описание и информация за този ценен материал.

Related posts