Изгодна смяна на водомер в София от Хидро Старт

ремонт на водомери

В дома има ремонти, които трябва своевременно да бъдат извършени. Такива са онези неприятни поправки по водопроводната система, смяната на щрангове, тръби, водомер и други. Колкото и досадни да изглеждат обаче е важно бързо да се реагира за да не стане проблема още по-сериозен. А що се отнася до смяната на водомерите имайте предвид, че от всички ВиК дружества се извършва поетапно подменяне на старите водомери с нови. В зависимост от това дали живеете в София или друг район и от самата натовареност на дружествата може да се наложи за по-бърза и навременна смяна да наемете фирма, която да извърши размяната на водомерите. Освен това имайте предвид, че независимо от това, че е ангажимент на операторите да отчитат показанията на водомерите то е отговорност на самите собственици на апартаменти и жилища да се заемат с навирането на специалисти, които да поставят новия водомер. Въпросите от рода на –Водомера ми е здрав и защо трябва да го сменям? Наистина са често срещани в Интернет пространството. Имайте предвид, че според договорите, които сте подписали с тези монополни дружества се изисква на всеки десет години водомерите да бъдат сменяни като идеята е да се предотвратят некоректно измерване на разходваната вода. За потребителите това е разход, но от гледна точка на това, че няма да им бъде начислявана разходвана вода, която реално не са употребили е добре да се инвестира в по-модерен и качествен водомер. Не само поради това, но при старите водомери ВиК дружествата отчитат некоректни данни, поради това, че водомерите са амортизирани и дори въобще не начисляват изразходвана вода. По този начин имайте предвид, че загубите, които ВиК София и други големи градове са наистина огромни.смяна на водомер

Ето защо подмяната на водомера е решение, което максимално да удовлетвори двете страни – доставчик и потребител. А всеки знае, че за да има течаща вода у дома си трябва да сключи договор с например ВиК оператор в София(ако живеете в столицата) и автоматично да се съгласите с общите условия, които естествено включват и смяна на водомери през определен период от време.  А самия водомер е контролен уред, който измерва какво количество вода е изразходвало домакинството през текущия месец. Тъй като е индивидуално отчитането сигурно си спомняте, че преди години имаше инкасатори, които ни посещаваха у дома и отчитаха показанията на водомера. Днес с навлизането на новите технологии се предоставят и по-нови модели водомери, при които отчитането дори може да се извърши дистанционно. По този начин никой няма да ви притеснява и няма да нарушава домашния ви комфорт с това да  се натрапва непознат, който да влиза в жилището и да отчитат какво е показанието на водомера.

Монтажа на водомера се извършва според това къде е позициониран ревизионния кран в дома. обикновено това е в банята или мокро помещение, в което има отвор с достъп до водомера. Както споменахме по-горе си има правила за това колко дълъг да е срока на експлоатация на един такъв отчитащ уред. В крайна сметка е логично след като използваме вода да си я плащаме, но много от потребителите негодуват, че при нормално работещ водомер трябва на определен интервал да се използват специалисти за смяна на водомери София, на които да заплатим за извършената услуга. В общ интерес е да извършим подмяната, тъй като реално така си гарантираме, че плащаме точно толкова колкото сме изразходили. Не са рядко случаите, когато поради натрупване на котлен камък и други налепи водомера започне да тече, да отчита некоректно и да ни създава проблеми. Тогава независимо от това, че все още не е настъпил момента, в който трябва по задължение да потърсим фирма за смяна на водомери, то именно поради повредата го правим по-рано от предвиденото. В случая се изготвя протокол, който се носи във ВиК дружеството в София за да се заведат новите показания на водомера и той да се включи в системата за ново отчитане.

С цел предотвратяване на злоупотреби операторите монополисти периодично правят контролни замервания на водомерите и физически контрол дали пломбата, която е поставена не е разрушена и отстранена. Физическите и юридическите лица са длъжни да осигурят достъп на служителите и това е записано и в общите условия на компанията. Освен това при съмнения за нередности водомера се носи за текущи замервания в Българския институт по метрология или във фирма, лицензирана да извършва подобни контроли. Обикновено след поставянето на нов водомер такива посещения се правят от служители на ВиК дружеството като идеята е да се установи дали са направени коректни и точни манипулации по отношение на монтажа и правилното поставяне на пломбата. Собствениците на жилището могат и сами да заявят желание за посещение на контролиращ служител, особено ако имат съмнение, че водомера отчита в техен ущърб и им начислява повече отколкото са изразходвали.водомери смяна

Да изберете фирма по ВиК ремонти, която да подмени водомера ви с нов не е толкова трудно. По принцип има списък на компаниите, които са сключили договор с ВиК операторите за извършване на ремонтни, монтажни и демонтажни дейности с водомерите. Логично е след повреда или при изтичане на срока на експлоатация на отчитащия уред да се пристъпи към негова смяна. За да се направи това обаче трябват професионални умения и компетентност. Затова не си мислете, че просто купувате един нов водомер и с помощта на водопроводен ключ отстранявате стария и поставяте новия.  Като се има предвид, че водомерът трябва да се монтира регламентирано, да се постави на съответното място, освен това да бъде поставена и пломба, то е логично напълно коректно да бъдат спазени предписанията на ВиК доставчика. За качествена и сигурно изпълнена услуга се доверете на Хидро Старт, защото опита и професионализма имат значение. Фирмата поставя водомери с дистанционно отчитане и обикновени. Въпрос на финансова възможност е кой от вариантите ще предпочете за вашия дом. Ако и при Вас на дневен ред е подмяната на отчитащия водата уред потърсете най-изгодните оферти за ВиК услуги по смяна на водомери в София от Хидро Старт.

 

Related posts