С какво се характеризират камините за вграждане

Камина за вграждане

За да създадете идеалната за имота си отоплителна инсталация понякога се налага да проектирате предварително къде и как ще бъде инсталиран съответния уред. Обикновено това е приложимо при провеждането на строително – ремонтни дейности, които се характеризират с детайлизиране на всеки компонент, гарантиращ удобното използване на имота. В случай, че изберете да отоплявате имота си с вградена камина то от https://www.balkanenergy.bg имат интересни варианти, от които можете да изберете идеалния за вашия имот.

Удобството от вграждането на камината

Вградените камини са вид отоплителни уреди, които се характеризират с по-специфичен начин на монтаж. Все повее новостроящи се къщи предвиждат използването на такива и залагат в техническия план използването на такива отоплителни решения. Обикновено монтирането се извършва в специална ниша като предварително е необходимо да сте наясно с параметрите на уреда, който ще бъде интегриран.

Удобството, което носи със себе си вграждането на камината се дължи на:

 • Интериора изглежда завършен и цялостен;
 • Много по-приятна и стилна е обстановката;
 • Няма грозновати видими елементи като димоотводни тръби и други;
 • Домакинството не се налага да обслужва кой знае какъв голям периметър площ, тъй като е малка видимата част на уреда.

С предварителното проектиране можете да си гарантирате отлични условия и висока ефективност с цел подпомагане цялостния и завършен стайлинг на пространството. Предвид факта, че много от уредите са изработени по иновативна технология се гарантира и това, че топлинната енергия ще бъде максимално усвоена без загуби.

Системите за разпространение на топлината от вградените камини се извършва посредством два основни способа. Тъй като се касае за инсталация за цялостно отопление то определено е важно да изберете правилната за вашия имот. Топлинната енергия може да бъде равномерно разпределена в имота чрез:

 • Водна инсталация;
 • Система за топъл въздух.

И двата типа си имат своите положителни качества, но като че ли по-голям интерес се наблюдава към тези с водна риза.

Качества на камините за вграждане с водна риза

Камина

Колебанията, които навярно имате относно това дали да бъде суха или с водна риза вградената ви камина са напълно основателни. В зависимост от това как е проектирано строителството на имота и какъв вид система за отопление е предвидена зависи и това дали уреда да бъде с въздушен поток на разпространение на топлината или чрез водна циркулация.

Факт е, че по-интересни за клиентите са камините на дърва за вграждане с водна риза. Причините главно се дължат на:

 • Могат да бъдат интегрирани почти във всякакъв вид имоти дори да не са планирани и монтирани предварително радиатори;
 • Инсталацията им е сравнително лесна;
 • Системата може да осигури и топла вода за нуждите на домакинството и така усвояването на топлинната енергия да е максимално разумно;
 • Телата могат да бъдат използвани и за сушене на дрехи;
 • Лесно се контролира температурата.

Модернизирани и наистина с висок естетичен ефект тези уреди не случайно се предпочитат от все по-голям процент потребители. Що се отнася до осигуряването на отлични условия то не е без значение дали ще топлите с електрически уреди или ще заложите на изделия с висока ефективност и създаващи безпрецедентен комфорт.

Още положителни аспекти от използването на камини за вграждане

Безспорно са сред най-икономичните тенденции за отопляване на големи имоти. Невероятната им производителност и ефективност за достигане на приятна температура в дома ги нареждат сред най-продаваните. Много са ползите им, но това, което е приоритетно за домакинствата са:

 • Ниската първоначална инвестиция за самия уред;
 • Съвременните модели отговарят на най-високи Европейски и Международни стандарти за качество и вредни емисии;
 • Предлагат се както в универсални размери така и в такива, които да бъдат изработени по поръчка;
 • Максимално безопасни, сигурни и надеждни;
 • С отлични качества и опция за дългогодишно използване.

Доверете се на онлайн магазин Balkan Energy и изберете уреда, който да осигури топлина и уют.

Related posts