Бърз кредит – изгодно решение за разумния потребител

Стане ли дума за кредити всеки от потребителите започва да прави асоциация с това, че слага примка на врата си. Всъщност ако сте достатъчно разумни и хитри един заем може да се превърне и в изгодно решение за проблемите Ви. В днешната публикация ще насочим вниманието Ви към детайлите, на които малко от клиентите на бърз кредит обръщат внимание, а те от своя страна са определящи за цената, която всъщност се заплаща за тази финансова услуга. Тъй като заемите са вид финансови операции, при които потребителя заплаща съответната такса под формата на лихви и други задължения на първо място е важно да изберете фирма или банка, която към момента на търсене на финансовата помощ предлагат промоционални условия. Това никак не е трудно, защото този сектор на услугите е доста конкурентен и особено компаниите за бързи кредити непрекъсвано промотират своите услуги. Предложенията за гратисен период, ниски лихви и други облекчения не са за подценяване. В зависимост от размера на заема наистина можете доста осезаемо да намалите стойността, която ще трябва да заплатите за услугата.

За да е изгоден кредита изберете кратък срок за връщането му.  За много клиенти това е невъзможно, но ако имате постоянни доходи е по-приемливо да върнете максимално бързо заетата сума и след това да кандидатствате за друга, отколкото да протакате във времето, което от своя страна е свързано с повече разходи и високи лихви. Проучете пазара, защото има фирми за бързи кредити, които предлагат доста изгодни и интересни условия, ако например в рамките на три месеца върнете заема си. Ако нямате възможност за толкова бързо изчистване на задължението другия вариант е да проучите какви са условията за така бърз кредитнаречената фиксирана лихва. Малко потребители знаят, че в зависимост от периода, за който взимат кредита лихвата за услугата плавно расте. За да не се изненадате, че когато взимате кредит в размер на 1000 лева ще се наложи да платите още толкова за такси и лихви за по-дълъг период от време е добре да се позаинтересувате от това каква е лихвата – растяща, фиксирана, скрити такси и други. Инструментите са доста разнообразни и е добре да се запознаете с тях преди да се впуснете в предизвикателството да вземете   без да сте наясно с това колко в крайна смета ще ви излезе удоволствието да ползвате тази финансова услуга.

Много от финансовите експерти сигнализират за това, че реално потребителите притиснати от икономическата обстановка и ситуациите, в които са попаднали не са наясно с фактическите условия на кредитирането. Не е нужно да сте финансово грамотни за да намерите най-изгодното решение. Добре да следвате някои основни стъпки за да не плащате повече отколкото е необходимо. Затова ако се съобразите с трите стъпки на изгодния бърз заем – фирма, предлагаща изгодни промоции, кратък срок на връщане на кредита и фиксирана лихва, със сигурност ще бъдете доволни от този вид финансова услуга.

Друг момент са и преференциалните условия за определена категория потребители. Например не са малко фирмите за бързи заеми, които предлагат доста изгодни условия за държавни служители или пенсионери.  Затова ако някои от членовете на семейството попада в тази категория е по-добре той да е страната по договора. Така ще спестите от лихви и такси, чиито размер в повечето случаи никак не е за подценяване. Тъй като се счита, че тази група потребители са ниско рискови тук компаниите залагат на нисък фиксиран лихвен процент. Така че независимо от размера на кредита крайната сума за плащане е доста изгодна и си струва именно държавен служител или пенсионер да е кредитополучателя. Освен, че самия кредит ще е изгоден и самите условия за кандидатстване са доста облекчени. В случая не се изискват купища документи за по-високи суми и директно на дебитната карта, на която получавате заплатата или пенсията си се превежда сумата, за която кандидатствате. Други привилегировани са медицинските работници, при които дори има облекчени и изгодни условия за по-високи кредити до 15000 лева. Въпрос на проучване е да намерите най-изгодното предложение и да се възползвате от него.

Нуждата от пари е фактор, който ни притиска да търсим финансова помощ. Причините в повечето случаи са идентични – за ремонт, за здраве, почивка, обучение. Ако нямаме спестявания, на които да разчитаме със сигурност можем да попаднем в омагьосания кръг на безпаричието. Възможности има и единствено здравия разум, прозорливостта и търсенето на най-ефективното и изгодно решение могат да ни помогнат да излезем от финансовата криза, в която сме попаднали. Ако следвате нашите практични съвети за намиране на бърз, изгоден и ефективен кредит определено това ще се отрази положително на финансите ви. Не забравяйте, че конкуренцията в кредитния сектор е голяма, затова винаги проучвайте къде и как можете да намерите свежи пари изгодно. Независимо от това, че спешно се нуждаете от парите именно днес бъдете разумни и внимателно се запознайте с предлаганите оферти и условия на различните банки и фирми за бързи кредити.

 

Related posts